Betyg: 4

Två typer av problem

relationslabbet

Jag upphör aldrig att förvånas över att par inte blir förvånade över att samma gamla problem dyker upp om och om igen. Om du känner igen dig kan det vara bra att dra öronen åt sig. Par kämpar år ut och år in för att försöka förändra sin partners hjärna men jag har nyheter åt dem: Det är sällan det fungerar. I de flesta fall beror deras meningsskiljaktigheter på djupt skilda värderingar och föreställningar. Du kanske är av uppfattningen att du och din partners situation är unik. Jag är ledsen att säga, att alla gräl oavsett innehåll kan delas in i två huvudkategorier: Antingen är de av praktisk karaktär och går att lösa, eller så ligger de på en djupare nivå av värderingar och föreställningar vilket innebär att de kommer att leva kvar i relationen för evigt i en eller annan form om ni inte gör något åt dem. Det finns massvis av psykologer och terapeuter som säger att ni måste lösa merparten av era problem för att relationen skall fungera. Tyvärr vet dom inte vad dom pratar om

När du väl förstår detta, kommer ni vara redo att acceptera de mest förvånande fakta om relationen. De flesta djupare gräl och bråk saknar en perfekt lösning.


Det beror på att de flesta tunga gräl handlar om att ni har olika värderingar och föreställningar. Närmare bestämt ca två tredjedelar av våra konflikter inom äktenskaps och relationer tillhör denna kategori. Den enda nyttan med att bråka om dessa olikheter är att ni lyckas med att slösa tid på att förstöra er relation. Om du och din partner upplever att ni har svårt att skilja på vad som är lösbart och icke lösbart kan det vara bra att identifiera följande: Det är att det som är olösligt som många gånger upplevs som mer smärtsamt. Det beror på att diskussionerna kring ett lösbart problem ofta handlar om en särskild situation eller beteende.

De ni måste inse är att när det gäller perceptuella problem så är de olösliga då ingen äger sanningen. Det finns ingen absolut sanning bara två subjektiva kartor.

När du och din partner väl har identifierat och definierat era problem, kommer ni att kunna resonera om problemet på ett annat sätt. I relationer som saknar bra kommunikation blir olösliga problem det som till sist tar död på relationen. Istället för att lösa problemet en gång för alla kommer ni att cementera fast problemet i relationen genom att ha samma konversation om och om igen.


Just nu kan du göra vårt relationstest gratis! www.lovetestnow.com

Kommentarer

nio + ett = *
Testa din relation med våra test Diskutera Din relation

* Samtliga fält är obligatoriska
Instruktioner - Så lämnar du en kommentar:
Signatur * - Skriv ett namn eller smeknamn, och använd gärna ett som ingen annan använder. Det underlättar om ni önskar hänvisa till en annan kommentar. En signatur får vara max 10 tecken inklusive blanksteg.
Kommentar * - Skriv ditt meddelande eller kommentar. Svenska är att rekomendera men engelska kan också gå bra. Använd så bra språk som möjligt och undvik svordomar. En kommentar får vara max 1000 tecken inklusive blanksteg och kan inte innehålla länkar (url:er).
Kontrollfråga - Svara på kontrollfrågan genom att bokstavera svaret på svenska. Exempel: noll + noll = noll (noll används inte i säkerhetsfrågan)

Materialet på din skärm är intellektuell egendom och upphovsrättsskyddat av Optimera med mera KB.
All kopiering utan tillstånd kan resultera i rättsliga åtgärder.
© Optimera med mera KBSamarbetar med:

Gör vårat relationstest gratis
Gör vårat relationstest gratis. Värde 99kr.

Så här sa våra kunder om testet:

Följ Jonas Gådes blogg om personlig utveckling. 120,000 har redan laddat hem hans bok gratis
terapi
    terapiutbildning och coahing NLP kurser 
    Annons
    It support?
    it support och datorproblemHar du Datorproblem och behöver It support?
    Vi fixar det åt dig!